Pendik Kampüsü Kış Hazırlıklarına Başladı

Pendik Kampüsü Kış Hazırlıklarına Başladı | İstanbul Pendik İlkok...
  • Paylaş

Ortaokul öğrencilerimiz, her hafta farklı bir etkinlik yapıyor. Öğrencilerimiz, bu hafta da Gastronomi Atölyesi etkinlikleri kapsamında turşu kurmanın Türk kültüründe gelenekselleşmiş kış etkinliklerinden biri olduğunu öğrendi. Bu sayede öğrencilerimiz günlük yaşam becerileri, bilimsel beceriler elde ederken, el-göz koordinasyonu, neden-sonuç ilişkisi, duyuların hassaslaştırılması (tatma duyusu) ve sabır gibi kazanımlara sahip oldular.
Pazardan aldıkları lahana, salatalık, taze fasulye, havuç, sarımsak, sirke gibi malzemeleri öğretmenleri rehberliğinde hazırladılar. Her öğrencimiz kendi kavanozuna turşuluk sebzelerini yerleştirdikten sonra sirkeli suyunu koyarak turşusunu kurdu.


İyi Dersler'e Katılın

Bizimle iyiyi keşfetmeye hazır mısınız?

Kayıt Bilgi Formu / Kariyer / Bize Yazın