- Anasayfa
- İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu
- Kesirleri Kek Yaparak Öğrendik : )
Kesirleri Kek Yaparak Öğrendik : )
5. ve 6. Sınıflarda işlenilen kesirler konusunu pekiştirmek ve daha iyi anlamak adına bu hafta gastronomi atölyesinde ders işledik. Gastronomi atölyesinde kesir ölçüleriyle verilen kek tarifini öğrencilere verdik. Onlar malzemeleri verilen kesirli ölçülerle hesaplayarak kek yaptılar ve daha sonra afiyetle yediler. İsteyenler için tarifimizi sizinle de paylaşabiliriz :)
Malzemeler
- 6/2 adet yumurta
- 3/2su bardağı şeker
- 1/3 + 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 6/4 - 2/4 su bardağı süt
- 4/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kakao
- 1/2 + 1/2 paket vanilya
- 4/8 + 4/8 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Geri kalan malzemeleri ekleyip karıştırarak yedirin.
- Kek kalıbınızı yağlayın, içine kek harcınızı yayın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
- Şimdiden afiyet olsun :)